Etävalmennus

Näin koronaepidemian aikana moni pyrkii välttämään turhia ihmiskontakteja ja siksi olenkin ottanut käyttöön myös etävalmennuksen. Aidot kohtaamiset ovat mielestäni aiemmin olleet paras valmennuksen muoto, koska tällöin valmentajan ja valmennettavan välille muodostuu mielestäni parempi yhteys. Viestintä on monesti myös muutakin kuin sanallista kuten esimerkiksi ilmeitä ja eleitä.

Nyt tilanne yhteiskunnassamme on kuitenkin sellainen, että joudun pyörtämään päätöksiäni ja olen aloittanut myös etävalmennukset. Valmennuksiin käytän ohjelmina esimerkiksi Microsoft Teamsia tai Google Hangoutsia. Valmennettavalta tämä vaatii tietokoneen tai tabletin, jossa on web-kamera sekä mikrofoni ja kuulokkeet. Matkapuhelimellakin etävalmennus onnistuu, mutta parhaan kokemuksen saa tietokoneen avulla. Minä lähetän kutsun tapaamisesta etukäteen ja valmennettavan ei tarvitse rekisteröityä mihinkään ohjemaan, vaan hän pääsee osallistumaan linkin kautta. Valmennettavan kannattaa suhtautua etävalmennukseen aivan samoin kuin normaaliin valmennukseen eli varata häiriötön tila ja sulkea kaikki häiritsevät tekijät pois valmennuksen ajaksi.

Mikäli olet kiinnostunut etävalmennuksesta, niin ole yhteydessä minuun pia@nepsyluotsi.fi. Minulla on nyt kevättarjous etävalmennuksista, joten kysy lisää. Tarjous on voimassa 31.5.2020 asti.